Clubkampioenschappen Kempo 2022

1 december 2022 vonden in de dojo van Budovereniging Elst de clubkampioenschappen Kempo plaats.
Deze jaarlijkse traditie kon na een corona-periode van twee jaar gelukkig weer opgepakt worden en de 33 Kempoka’s hadden er dan ook erg veel zin in. Helaas waren er twee zieke deelnemers; we hopen dat die de volgend keer van de partij kunnen zijn.
De wedstrijdleiding en trainers kijken terug op een heel mooie avond vol enthousiasme. Bij de deelnemers was een  gezonde dosis spanning aanwezig om zo goed mogelijk te presteren.
Sportief en met respect voor elkaar streden de Kempoka’s in diverse leeftijden voor een mooie beker, aangemoedigd door een groot aantal familieleden en vrienden op de tribune en in de zaal.
Voor alle deelnemers was er een mooie beker en iedereen ging met zijn welverdiende prijs  en een chocoladeletter van de Sint tevreden naar huis.
Alle deelnemers worden gefeliciteerd met hun prestaties. Dank gaat uit naar alle vrijwilligers voor hun inzet om deze clubkampioenschappen Kempo 2022 tot een succes te maken.

1e prijs: Puk Greve, Iann Delsink, Milan Rossem, Fleur Scholten, Ilse Mepschen, Jazz  Ahoud en Micha Zuilekom

2e prijs: Romae Maatita, Thomas Emons, Yael Brandhorst, Tycho Wagenmakers, Tobias Martens, Tim van Alst en Logan Huijben 

3e prijs: Tara Robben, Elayah Souisa, Isabel Struijk, Jim Heezen, Dylan van Doorn Olst, Joshua Keizer, Merise Klein Horsman, Quinten Jansen van Doorn, Joost Hendriks, Yeshua Smid, Ezra Keizer, Evan Mc Elroy, Saddai Smid, Niels Delhaes, Thijs Heijden, Joey vd Bos en Joe Delsink

Klik hier voor alle foto's

-/-

Budovereniging Elst in de prijzen op 27e Geuldaltoernooi in Valkenburg a/d Geul

13 november hebben vijf judoka’s van de Budovereniging Elst succesvol deelgenomen aan het grote judo Geuldaltoernooi in Valkenburg a/d Geul.
Alle judoka’s zijn ongeschonden door de voorronden heen gekomen.

Sven Janssen moest een gewichtsklasse hoger vechten (boven 90kg), wat hij fantastisch deed. Sven haalde de finale, maar verloor en werd tweede in zijn gewichtsklasse.

Anang Melis, Roxanne Knoef, Paighton Knoef en Healow Knoef hadden in verband met de corona-periode al jaren niet meer aan een toernooi deelgenomen. Dit judotoernooi was voor deze judoka’s een leuke test.
Anang was de oudste en vocht als een leeuw, waarmee hij verdienstelijk de derde plaats behaalde.
Roxanne en Healow deden het heel goed en behaalden beiden een mooie eerste plaats.
Paighton vocht ook heel goed maar verloor helaas in de finale en werd tweede.

We kijken tevreden terug op een heel mooi toernooi waarbij Budovereniging Elst in één middag 2 kampioenen, 2 tweede plaatsen en 1 derde plaats rijker is geworden.

Klik hier voor alle foto's

Mooie judo-successen voor Budovereniging Elst

ELST - Zaterdag 12 november vonden in Hoogeveen de Nederlandse kampioenschappen Judo plaats.

Om hieraan te kunnen deelnemen, moesten er eerst kwalificaties plaatsvinden voor de beste drie van de districtskampioenschappen. 

In de ochtend mocht Misha Kurghinyan aantreden. In de 1e ronde ontving Misha een bye en in de 2e ronde moest Misha het gelijk opnemen tegen de uiteindelijke Nederlandse Kampioen. Misha verloor in de verlenging, maar werd zeer verdienstelijk 7e op deze Nederlandse kampioenschappen

In de middag mochten Paighton Knoef (-32 kg) en Mkrtich Kurghinyan (-66 kg) aantreden. Paighton won haar wedstrijden makkelijk, maar moest in de finalepartij de meerdere erkennen en werd daardoor 2e van Nederland. Mkrtich won zijn wedstrijden met mooi gevarieerd judo en kwam daardoor in de finale. Maar verloor de finalepartij en werd ook 2e van Nederland.

Kempo training met ouders en vrienden 25-10-2022

Eind november organiseerde Budovereniging Elst weer voor alle jonge Kempoka’s een leuke trainingsavond waarbij alle vaders en moeders, opa’s en oma’s, broers en zussen, vrienden en vriendinnen van harte waren uitgenodigd om een trainingsavond actief mee te maken.
Het was weer bijzonder druk op deze leuke avond, die inmiddels is uitgegroeid tot een gezellige traditie waar alle Kempoka’s het hele jaar naar uitkijken.

Want op deze familie-avond wordt er beslist niet alleen maar gekeken! Iedereen die meekomt doet actief mee met de training.
De toeschouwers, -waaronder veel familieleden en (oud)vrienden van de vereniging-, keken maar wat al te graag toe om te zien hoe fanatiek de (groot-)ouders proberen hun kids bij te houden met de push-up’s tijdens de pittige warming-up, gegeven door Menno Albouts.

Ook lieten de ouders zich niet kennen tijdens het stoten en trappen tegen de trapkussens en het sparren met jeugdige Kempoka’s onder begeleiding van de trainers Arie, Linny en Raymond.
De hoofden liepen rood aan en de ouders waren regelmatig aan een flinke slok water toe. Al met al voor jong en oud en zeker ook voor het publiek, een zeer vermakelijke en geslaagde avond!
Ouders toonden respect voor hun kids en de trainers namen hun petje af voor de ouders.
Een ding is voor iedereen zeker: deze traditie houden we er in!
Tot ziens volgend jaar op deze familie-trainingsavond!

Klik hier voor alle foto's

-/-

Kempoka’s Budovereniging Elst geslaagd voor zwarte en bruine ban

Kempoka’s Budovereniging Elst geslaagd voor zwarte en bruine band
wo 29 jun 2022, 11:44
ELST - Op donderdag 16 en 23 juni zijn Sjanne van Roijen en Ralph Lennards geslaagd voor hun zwarte en bruine band onder zwaardere omstandigheden dan normaal, gezien de hoge temperaturen.

Ralph heeft op 16 juni laten zien aan alle eisen van de bruine band te voldoen. Naast een eerdere behaalde zwarte band in een andere Kempo stijl, heeft Ralph nu ook zijn sporen verdiend als kempoka in de stijl van de Budovereniging Elst.

Sjanne heeft op beide donderdagen examen gedaan en is hiermee de eerste vrouwelijke kempoka van Budovereniging Elst met een zwarte band!
Zij heeft de commissie overtuigd van wat zij aan kennis, techniek en vaardigheden heeft opgebouwd in 18 jaren training.

De examencommissie feliciteerde beide kempoka’s met het behalen van de zwarte en bruine band.

Klik hier voor alle foto's

-/-

Succesvol afgelegde examens Budovereniging Elst

9 juni hebben de jongste Kempoka's (1e groep tot 13 jaar) van Budovereniging Elst met succes examen gedaan om hun volgende graduatie te halen.
Voor deze 20 jonge pupillen was het weer voor het eerst na de corona-maatregelen dat er examens afgenomen konden worden.
Het was daarom fijn dat deze geslaagde avond weer als vanouds werd bezocht door veel ouders, familieleden, belangstellenden en vrienden van de Budovereniging.
Op sportieve wijze en met respect voor elkaar, hebben alle 20 kandidaten kunnen laten zien wat ze geleerd hebben!
De trainers feliciteren de volgende Kempoka's:
Gele band: Thijs van der Heijden, Nikki Hendriks, Ezra Keizer, Tobias Martens, Tara Robben en Yeshua Smid.
Oranje band: Jethro Delhaes, Dylan Dooren, Thomas Emons, Jim Heezen, Guus Hogendorp, Romae Maatita, Elayah Souisa, Isabel Struijk, Jazz Ahoud, Tim van Alst en Tijn Deelen.
Groene band: Puk Greve, Joshua Keizer en Tycho Wagenmakers.

Klik hier voor alle foto's

-/-

Eerste Kempo examens na corona

Na een onderbreking van meer dan 2 jaar zijn op donderdag 19 mei eindelijk weer bandexamens voor de kempoka’s van de Budovereniging Elst gehouden. Na een periode van intensieve training deden 11 leden mee aan dit examen en allen zijn geslaagd. De trainers feliciteren onderstaande Kempoka’s met hun nieuwe banden:

Geel / oranje: Silke van Lunteren, Ilona van Olst

Oranje: Micha van Zuilekom

Groen : Giselle Maatita

Groen / blauw: Quinten Janssen van Doorn, Logan Huijben

Blauw: Salma Bensiali,  Fleur Scholten

Blauw / bruin: Yael Brandhorst, Milan van Rossem

Bruin: Merisse Klein Horsman

Klik hier voor alle foto's

-/-

Donderdag 17 juni 2021, 1e en 2e  uur GEEN Kempo training.

In verband met de hoge temperatuur op donderdag 17 juni zal de training voor het 1e en 2e uur van de Kempo niet doorgaan.

---

Succesvol en mooi 10e "Pa Albouts toernooi"

17 november vond weer het 10e "Pa Albouts toernooi" plaats in De Helster in Elst. Een jaarlijks terugkerend toernooi voor de verschillende disciplines van de budovereniging ter nagedachtenis aan de oprichter, de heer Louis Albouts. 

Aangemoedigd door ouders, familie en vrienden streden ook de kempoka’s in diverse leeftijden voor een mooie beker. Iedereen ging met een welverdiende prijs naar huis.
Bij de kempo-wedstrijden werd ook deelgenomen door kempoka’s van SHK-Arnhem.
Alle deelnemers worden gefeliciteerd met hun prestaties en dank gaat uit naar alle vrijwilligers voor hun inzet tijdens dit geslaagde toernooi.

1e plaats: Yael Brandhorst, Salma Bensiali, Thijs Harmsen, Mirthe Berlo, Dilan van Boggelen, Puk Greve, Donna Janssen en Chang Hobma

2e plaats: Bram van Berlo, Moena Peilouw, Biram El Ahmend, Carmelita Hukubun, Ayden de Smedt, Romea Maaitta, Luc van Dijk en Rafael van Loon

3e plaats: Milan van Rossem, Colin Tan, Fleur Scholten, Kristen Huyben, Gerano Tirtosento, Joost Hendriks, Noelani Laros, Sam Nijenhuis, Tibbe van Emden, Tycho Wagemaker, Jethro Delhaes, Joshua Keizer, Elayah Souisa, Logan Huyben, Thomas Emons, Ashley de Vrije, Guus Hogendorp, Malachai Blokland en Maarten Schepers

Klik hier voor alle foto's

-/-

BUDOVERENIGING ELST ZEER SUCCESVOL IN GOCH!

Op 12 Oktober namen we deel aan het kickboksgala van MTBG Goch in Duitsland. Onze jeugd vechters Bahir Mahboub en Bibi Heusinkveld waren er klaar voor, de laatste maanden stond alles in het teken van de wedstrijdvoorbereiding van Bibi en Bahir en nu wilden ze gaan knallen!De opkomst was groot, het was een drukbezet gala, een grote zaal met een mooie ring en lekkere muziek.

Bibi was als eerste aan de beurt, ze was een beetje gespannen, net zoals haar ouders maar ook wij als coaches Daan, Shabir en Ron, vonden het ook best weer spannend.  Maar een beetje spanning zet je lichaam ook op scherp. Het was de 2e partij voor Bibi, haar 1e partij had ze een paar weken terug overtuigend gewonnen.
Daar ging de bel voor de eerste ronde, Bibi nam gelijk het initiatief door als eerste in de aanval te gaan, haar tegenstandster moest al snel achteruit. Al in de eerste ronde kreeg Bibi een strafpunt omdat ze haar tegenstandster in het gezicht geraakt zou hebben. Het is bij de jeugd niet toegestaan om te slaan of te trappen naar het hoofd.
Ook de 2e en de 3e ronde was Bibi de betere, haar tegenstander had zichtbaar last van de snoeiharde lowkicks van Bibi. Het was dus ook niet verrassend dat de jury unaniem Bibi als winnaar uitriep.

Video partij Bibi....

-/-

Een paar partijen later was Bahir aan de beurt, hij moest het opnemen tegen een jongen van de organiserende sportschool.
Het publiek liet zich dan ook duidelijk horen voor zijn tegenstander. Bahir liet zich hier niet door intimideren, vanaf het gaan van de bel in de eerste ronde ging Bahir helemaal los en zette hij zijn tegenstander steeds onder druk, na de 1e ronde moest hij heel even op adem komen maar al snel hervatte hij zijn strijdplan.
Hij bleef naar voren vechten, maakte continue mooie combinaties en de aanhang van zijn tegenstander werd steeds stiller. Hij was alle drie de rondes overtuigend beter. En even later klonk er door de speakers: en we hebben een winnaar, die komt uit de blauwe hoek Bahirrrrrrrrr Mahboub.

Het was een mooi dag, twee partijen en twee winnaars beter kon het niet. Met een goed super goed gevoel keerden wij weer huiswaarts, Bibi en Bahir proficiat wij zijn trots op jullie.

Video partij Badir...

-/-

De zelfde avond heeft Danitsia ook nog deelgenomen aan een groot vechtsportgala in Elderveld. Het was de eerste keer voor Danitsia, en het was voor haar nog altijd een droom om een keer in de ring te staan. De ring werd een grote kooi, ongeveer 1000 toeschouwers maar daar stond ze dan! De eerste keer is altijd spannend, en dat kost veel energie, helaas heeft ze de partij op punten verloren maar ze heeft uitstekend haar best gedaan.

En ze heeft er toch maar gestaan en daar is veel moed voor nodig. Danitsia ook voor jou respect hoor!!

BUDOVERENIGING ELST SLAAT WEER TOE!

Op 22 juni heeft onze jeugdvechter Bahir Mahboub deelgenomen aan het kickboksgala van sportschool Akdeniz te Deventer.
Het was zijn tweede partij, zijn eerste partij had hij twee weken daarvoor nipt op punten verloren.
Bahir wilde revanche en rook bloed!
Rebar en Bjorn gingen mee als coach en begeleider en hadden er ook zin in.
Nadat er inmiddels 23 partijen geweest waren, was het dan eindelijk de beurt aan Bahir.
De bel ging voor de eerste ronde: Bahir bedacht zich geen seconde en ging gelijk in de aanval en zette zijn tegenstander direct onder druk.
Zijn tegenstander kwam terug met enkele goede harde lowkicks, maar Bahir trok het initiatief direct weer naar zich toe en hij combineerde er op los:
lowkicks middentrappen en vooral zijn geheime wapen, de knie, wist hij goed op het lichaam van zijn tegenstander te plaatsen.
Die had daar zichtbaar last van.
Zijn tegenstander had nauwelijks antwoord op de goede combinatie's van Bahir.
Ook de tweede en de derde ronde domineerde Bahir.
Het publiek was inmiddels achter hem gaan staan en liet van zich horen.
De uitslag van de jury kwam dan ook niet als een verrassing: "DE WINNAAR IS BAHIRRRRRRR MAHBOUB!!!!!"

Bahir, goed gedaan hoor, we zijn trots op je! En ook een dikke pluim voor de goede begeleiding!
Op naar het volgende gala! Daar gaan we met meer deelnemers naar toe, uhsss!

-/-

Kickboks toernooi Dojo Elst 26 mei 2019.

Op 26 mei heeft Budovereniging Elst, onder begeleiding van Daan en Menno een groot jeugd kickboksgala georganiseerd.
Het verslag hiervan hadden jullie nog te goed, bij deze.
Naast onze eigen vechters, deden ook de vechters mee van de sportscholen Riverside en Olympus gym.
Daan had veel tijd gestoken in de matchmaking van de vechters.
Dit was een hele klus, want het is niet makkelijk om voor iedereen de juiste tegenstander te vinden die ongeveer even oud is en ook ongeveer even zwaar.
Menno deed het welkomstwoord en vertelde hierbij aan de deelnemers, de ouders en de rest van het publiek dat het plezier voorop moest staan.
En dat het gedrag van de ouders en de rest van het publiek een voorbeeldfunctie is voor de deelnemers.
Ook beloofde Menno dat de kinderen weer ongeschonden naar huis zouden gaan. En zo is het ook gegaan, afgezien van een enkele traan of snik.
De sfeer was ontspannen en gezellig. Iedereen had een tegenstander en om dat mogelijk te maken vochten enkele deelnemers zelfs twee keer, waarvoor respect hoor!
Er heeft zich geen enkel incident voorgedaan.
Alle deelnemers hebben ontzettend hun best gedaan. En of je nu gewonnen had of verloren, iedereen ging naar huis met een mooie grote beker!

Graag willen wij hierbij ook alle vrijwilligers van Budovereniging Elst bedanken.
Het wordt nog weleens onderschat hoe belangrijk deze vrijwilligers zijn.
Er zijn namelijk zoveel zaken die geregeld moeten worden: de zaal moet worden opgebouwd, de matchmaking moet gemaakt worden, er moeten foto's worden gemaakt,
we hebben een scheidsrechter nodig en begeleiders in de hoek, we hebben een jury nodig en een EHBO-er en dan zullen er vast nog wel wat mensen zijn vergeten.
Allemaal heel erg bedankt hiervoor!
Het was een super geslaagde dag.
We gaan het zeker vaker organiseren, uhssssh!

Klik hier voor alle foto's

-/-

Bibi Heusinkveld behaalt zilver op het wereldkampioenschap Kempo in Spanje.

april 2019Van 25 t/m 27 april zijn in Guadalajara Spanje, de Wereldkampioenschappen Kempo georganiseerd door de International Kempo Federation (IKF).
Aan dit vechtsportevenement namen 30 landen deel.
De 13-jarige Bibi Heusinkveld kwam voor Team Holland uit op het onderdeel Full Contact Fighting in de leeftijdsklasse 13-14 jaar en de gewichtsklasse onder de 60kg (een combinatie van kickboxen en het grondgevecht). In de finale verloor zij in een heftige strijd van haar Russische tegenstandster door een armklem.

Bibi die bij de Arnhemse club SHK het onderdeel Kempo traint kwam, ter voorbereiding op dit WK, in januari van dit jaar bij de Budovereniging Elst trainen voor het Kickboxen.
Met trainer Menno Albouts zijn de doelstellingen besproken waarna Bibi een intensieve voorbereiding in de kickbox technieken heeft gekregen.
De combinatie van de Kempo trainingen bij haar trainer, Benoni Budding van SHK, en de Kickbox trainingen bij Menno Albouts hebben geresulteerd in een verdiende tweede plaats en daarmee zilver voor Bibi.

Klik op onderstaande foto's voor een grotere weergave.

 

-/-

Pagina 1 van 2

© 2019 Budovereniging Elst. All Rights Reserved.

Wij maken op deze website gebruik van cookies.
Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op de harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.
De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.
Hieronder wordt beschreven welke cookies we plaatsen.

Functionele cookies

Functionele cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.
Zonder deze cookies kunnen bepaalde onderdelen niet worden gebruikt.

Door op akkoord te drukken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies.